Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

ČB deník o nás

31. 8. 2009

Kamenný Újezd v I. B posiluje, z Kaplice přivedl hráče

Kamenný Újezd, Kaplice - Zkušený Lukáš Pulec v rozjeté soutěži posílí v I. B třídě fotbalisty Sokola Kamenný Újezd.
 
Autor: Michael Kalinics

Klubu, který se po sestupu chce vrátit o soutěž výš, nabídla hráče sama Kaplice. „Když jsme vyjednávali hostování Karla Krůčka, žádal jsem Kaplické, aby nám dali vědět, kdyby se uvolnil další hráč. Pan Stojan dodržel slovo a ozval se s tím, že Lukáš Pulec se nevešel do kádru a je volný, jestli o něj máme zájem,“ vysvětluje manažer K. Újezda Jiří Vaník, jenž hráči zavolal a brzy prý našli společnou řeč.

V pátek mělo být půlroční hostování vyřízeno, a tak už v sobotu v Křemži hosté vyrukují s novou posilou v ofenzivě. „Je to velká ryba,“ míní Vaník. „Spoléháme na jeho zkušenosti, ať už z divize nebo krajského přeboru. Umí dávat góly nebo připravit šance. Děláme maximum pro to, abychom v soutěži hráli velmi dobře, nejlépe o postup. Jestli nám posilování přinese kýžené ovoce, ukáže až čas,“ konstatuje manažer oddílu.

Po Karlu Krůčkovi je Pulec druhým hráčem, který z Kaplice v krátké době přichází do Kamenného Újezda. „Krůček je u nás na půl roku s opcí. S tím, že v zimě můžeme doplatit a bude náš. Pochází od nás, s fotbalem tu začínal, takže se vlastně vrací tam, kde vyrůstal,“ podotýká Jiří Vaník a věří, že navrátilců, kteří kdysi odešli do vyšší soutěže, bude přibývat. „Věřím, že se nám podaří přemluvit i Zbyňu Stráského. Uvidíme v zimě, co se s tím dá dělat,“ myslí manažer na bývalou oporu, která odešla za divizí do Kaplice a nyní působí v Hluboké nad Vltavou.

V Kamenném Újezdě se v létě vrhli do rekonstrukce hrací plochy, proto museli hledat azyl. „Hrací plocha už je oseta, kropení je hotové. Travička vylezla, hřiště se začíná zelenat,“ těší se pohledem Jiří Vaník.

Domácí zápasy mužstvo trenéra Gerharda Procházky odehraje na podzim ve Velešíně a je otázkou, zda na jaře už vyběhne na domácí trávník. „Nechceme nic uspěchat. Hlavní je, aby hřiště bylo pěkné,“ zdůrazňuje manažer oddílu a doplňuje, že spousta práce ještě čeká kolem hrací plochy. „Chceme dávat nový plot, postavit opěrnou zídku a taky opravit tréninkové hřiště,“ plánuje Jiří Vaník.

Sobotní duel I. B třídy mezi Křemží se Sokolem Kamenný Újezd začne v 17 hodin, pískat bude sudí Bernas.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář