Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Českobudějovický deník 9.4.2010

9. 4. 2010

Překvapivá rezignace trenéra Procházky

Kamenný Újezd – Po porážce s Křemží na úvod jara zcela nečekaně rezignoval na svou funkci trenér fotbalistů Sokola Kamenný Újezd Gerhard Procházka.
 
Autor: Michael Kalinics

Vedoucí tým I. B třídy a aspirant na postup tak byl ze dne na den bez hlavního kouče – a musel hledat náhradu.

„V sobotu po zápase mi trenér Procházka poslal zprávu, že končí,“ popisuje manažer Jiří Vaník a přiznává, že takový  krok vůbec nečekal. Vedení oddílu by po jedné porážce na výměnu u kormidla ani nepomyslelo. „V žádném případě! Na podzim se nám stalo něco podobného, prohráli jsme ve Lhenicích, očekávání byla taky veliká. Ale pak jsme udělali dlouhou vítěznou šňůru bez obdržené branky! Nedělali bychom z toho tragédii,“ vylučuje Jiří Vaník zásah vedení.

Hned v neděli se manažer osobně vydal za Procházkou, vyslechl ho, jeho rozhodnutí však nezměnil. V úterý si manažer musel přiznat, že trenéra nepřemluví. „Chtěli jsme, aby ještě přišel na schůzi. Nepřišel.“ Nezbylo, než se poohlédnout po jeho nástupci. „Něco máme rozjednáno, večer budu chytřejší,“ naznačil ve čtvrtek odoledne Jiří Vaník, že by o víkendu mohl Kamenný Újezd vést v I. B již nový trenér. „Případně zaskočí někdo z vlastních zdrojů,“ připustil.

S Křemží Sokol podlehl 1:2. „Někdy od pětadvacáté minuty jsme vedli, byli jsme jednoznačně lepší, soupeř se mockrát za půlku nedostal. Poté, co jsme vstřelili gól, se mi ale zdálo, jako by kluci soupeře podcenili. Možná si mysleli, že to přijde samo. Soupeř asi vycítil, že tomu naši hráči nedávají, co by měli, a přehrál nás nasazením, bojovností. V tom byl obrovský rozdíl! Křemži to stačilo, aby vyhrála, ve druhém poločase během deseti, patnácti minut obrátila výsledek na 1:2,“ líčí Vaník první jarní start v podání lídra tabulky.

Na zimní přípravu si podle manažera Kamenný Újezd nemohl naříkat. „Příprava byla v pořádku, ani průměrná šedesátiprocentní účast hráčů na trénincích nebyla na tuto úroveň nejhorší,“ míní Jiří Vaník. Ani výsledky nesváděly k trudomyslným úvahám. „Odehráli jsme plno zápasů, ať už přátelsky nebo v Zimní lize na Hluboké. Týmy, které jsme měli porážet, jsme poráželi – Čtyrák, Lokotku, Velešín. Takže celkem spokojenost, tam bych chybu nehledal,“ odmítá rázně manažer Jiří Vaník.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář