Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Článek v ČBL

12. 7. 2009

Trenér Gerhard Procházka zůstává !!!

Kamenný Újezd - Fotbalisté Sokola Kamenný Újezd bojovali o udržení v I. A třídě do posledního kola, sestup ale neodvrátili.
 
 
Po bitvě u Malého jezu byl zpečetěn osud Kamenného Újezda, který na Slavii potřeboval k záchraně vyhrát; bod byl málo. Po závěrečném hvizdu se hosté těžko sbírali z trávníku. Po sestupu chce Sokol začít budovat perspektivní tým, který by se vrátil do I. A

„S návratem to bude složitější, protože v Kameňáku se bude předělávat hřiště. Celý rok tudíž bude hrát venku. Navíc mužstvo potřebuje generační výměnu. Jsou v něm hráči, kteří jsou už na sklonku své fotbalové kariéry. Teď nastala ideální situace ke změnám. Zda to udělám já, nebo někdo jiný, to je otázka,“ přemítal na konci jara trenér Gerhard Procházka, jenž v tu chvíli ještě nevěděl, jestli u týmu zůstane.

„Bude pokračovat,“ potvrdil ve středu setrvání trenéra manažer Jiří Vaník, od úterý držitel ceny pro nejlepšího funkcionáře OFS České Budějovice za sezonu 2008/2009. „Individuální ocenění bych vyměnil za sportovní úspěchy našeho oddílu,“ prohlásil Jiří Vaník v jednoznačné narážce na sestup svého týmu do I. B.


Velešínský azyl

V Kamenném Újezdě se schyluje k rekonstrukci hřiště, kvůli které A – mužstvo odehraje přinejmenším podzimní část ve Velešíně, béčko na Včelné a mládež díky udělené výjimce na hřištích soupeřů. „Uvidíme, zda na jaře hřiště bude připraveno ke hře. Netlačíme na to. Pokud ne, tak budeme hrát ve Velešíně,“ vysvětluje Jiří Vaník. Rekonstrukci hrací plochy považuje za nezbytnou. „S hřištěm jsme měli problémy každý rok,“ tvrdí. „Bylo podmáčené a než vyschlo, tak se zničilo. Pomalu ale jistě jsme dospěli k tomu, že máme jedno z nejhorších hřišť v kraji, a to jsme rozhodně chtěli změnit!“

Jihočeský i okresní fotbalový svaz zařadily Sokol Kamenný Újezd do akce Zelený trávník. „Měli bychom dostat dotaci a byla by škoda peněz nevyužít,“ podotýká Vaník. Podle něj se finančně bude spolupodílet na rekontrukci obec Kamenný Újezd a přispějí také sponzoři.

Bezprostředně po posledním zápase na Slavii manažer K. Újezda vzkazoval: „Do roka chceme být zpátky!“

Svá slova mínil vážně, nyní ale připouští, že postupové ambice půjdou ruku v ruce s přeměnou mužstva, o níž hovořil trenér Gerhard Procházka.

„Chceme vytvořit manšaft, který bude mít dlouhodobější perpektivu,“ vysvětluje Vaník. „Postupně chceme tým omlazovat, aby se po boku těch starších otrkali další hráči a zařadili se mezi opory. Když ne do roka, tak do dvou let bychom chtěli být zpátky v I. A už s tímto perpektivním manšaftem. Byl bych rád, kdybychom otevírali nové hřiště při postupu!“ přeje si manažer fotbalistů Sokola Kamenný Újezd.


Bez Weinharda

Na cestě vzhůru už týmu nepomůže českokrumlovský Rudolf Weinhard. Jednak mu skončilo hostování, jednak si našel angažmá v Rakousku.

A poptávka prý je po dalších svěřencích trenéra Procházky. „Fischer byl v Rakousku na zkoušce, ale ještě nemám zprávy, jak tam dopadl. O Krátkého projevil zájem Olešník,“ mapuje Jiří Vaník dění kolem svých oveček.

Hostování v Jankově vypršelo Radku Soukupovi. „Teoreticky by se měl vrátit. Pokud si nenajde něco jiného,“ uzavírá manažer.

 

Autor: Michael Kalinics

9.7.2009 17:37

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář