Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Vítězná generálka

30. 3. 2009

V generálce na mistrovská utkání, která začínají příští víkend, se naše A mužstvo utkalo s vedoucím mužstvem I.B třídy-sk.A Smrčinou Horní Planá.

Utkání se mělo původně hrát v Horní Plané, počasí ale bylo proti, poté se mělo hrát na UMT v Hluboké n.Vlt. ale nakonec hornoplánští zajistili velice solidní travnaté hřiště v Kájově, na půli cesty mezi K.Újezdem a Horní Planou.

Průběh samotného zápasu vypadal asi takto. V úvodních minutách se hrál vyrovnaný duel, ale s přibývajícím časem získávali hráči Smrčiny mírnou územní převahu, zejména díky naší komplikované rozehrávce při přechodu do útoku. Díky ní jsme ztratili spoustu míčů a umožňovali soupeři stupňovat tlak na naši branku. Hráči Smrčiny se dostali i do několika velmi dobrých příležitostí, ale chyběl jim klid a přesnost v koncovce. Naši hráči zaměstnávali brankáře soupeře jen sporadicky, bez potřebného důrazu.

Paradoxně tedy vstřelili úvodní gól zápasu naši fotbalisté. Po rychlé akci Rudy Weinharda, který utekl obráncům Smrčiny po levé straně a zakončil akci tvrdou přízemní střelou na zadní tyč, stačil brankář míč vyrazit jen před Milana Svobodného a ten dorážel do prázdné branky. Vedli jsme 1:0. Tímto gólem jsme trochu otupili převahu soupeře, který ale s postupem času opět získával půdu pod nohama a vytvořil si další dvě slušné příležitosti. Do konce poločasu se už ale stav utkání nezměnil.

Úvod druhého poločasu se odvíjel v podobném duchu jako poločas první. Smrčina se více tlačila do útoku, ale na rozdíl od první půle několikrát nebezpečně zahrozili z protiútoků i naši fotbalisté a tím udržovali obranu i brankáře Horní Plané v pozoru. Poté, v 67 min. došlo na naší straně ke střídání, když Zbyňka Zemana vystřídal Libor Šíma a Jirku Stegbauera vystřídal Milan Ďurica. A zejména "Ďuri" naši hru v útočné fázi rozhýbal a postupně jsme začali hru vyrovnávat a dostávat se i do brankových příležitostí. Poté ještě v 74 min. vystřídal Míra Krátký Honzu Kneifla a v 79 min. přišel druhý úder z naší strany. To když si na vápně soupeře vzal míč Milan Ďurica a tvrdou, přízemní střelou k tyči zvýšil naše vedení na 2:0.

V 81 min. se dostal na hřiště i Pavel Vaněk, který vystřídal Víťu Janáse. V 85 min. měl ještě jednu vyloženou šanci Milan Ďurica, ale tváří v tvář brankáři nezužitkoval ideální přihrávku Rudy Weinharda. Další šance už nevyužila ani Smrčina a tak jsme v Kájově odehráli vítěznou generálku na cestě za záchranou v I.A třídě.

Zápas sice z naší strany moc fotbalové krásy nepobral, ale důležité je hrát na vítězství !!! Obrovským pozitivem je to, že jsme poprvé v přípravě, i když se štěstím, neinkasovali ! Pokud půjdeme štěstíčku naproti, tak se k nám obrátí čelem. Vzpomeňme jen, s jakým štěstím u nás na podzim vyhrál Osek, jak blbě jsme prohráli s Netolicema a další a další zápasy.

Sestava KÚ :

Brejžek - Píšek, Míka, Janás, Rytíř - Zeman, Vavroch, Kneifl - Stegbauer, Weinhard - Svobodný

Střídání :

67 min. - Šíma za Zemana a Ďurica za Stegbauera

74 min. - Krátký za Kneifla

81 min. - Vaněk za Janáse

HODNĚ ŠTĚSTÍ V MISTRÁKÁCH, AŤ SE DAŘÍ !!!

Autor : Jiří Vaník

                 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář