Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Kameňácký rodák v ČB deníku

21. 1. 2011

Tomáš Stráský už nechce být z porcelánu

České Budějovice – První gól fotbalistů Dynama v letošním roce vstřelil ve víkendovém zápase Tipsportligy v pražském Edenu proti Bohemians třiadvacetiletý útočník Tomáš Stráský, jenž je v prvoligovém mužstvu jedním z mála klubových odchovanců. 
 
Před sobotním střetnutím dalšího kola Tipsportligy proti domácí Viktorii Žižkov odpovídal Tomáš Stráský na dotazy Deníku jižní Čechy.

Když nepočítám modelový zápas, který jste hráli mezi sebou, jste ve třech přípravných zápasech dali dva góly – a oba jste dal vy…

Ale v Třeboni jsem ten gól já nedal, tam mi ho připsali…

Předtím proti Bohemce to bylo v pořádku?

Petr Šíma kopal roh, já si naběhl před prvního hráče na přední tyč a hlavou to jen lízl do brány. Ale taky se klokani hádali, zda to byl gól, ale rozhodčí míč v bráně viděl.

A jak to tedy bylo s tím vaším gólem v Třeboni?

Po akci ze strany letěl míč podél domácího gólmana a já bych už to doklepával zblízka do prázdné brány, ale obránce přede mnou to stihl do brány uklidit za mě. ten gól připsali mně, já se ale musím přiznat, že já ho nedal, byl to vlastňák.

Váš gól proti Bohemians ale platil. Měl jste z něj radost, anebo v přípravě ty góly nemají takovou váhu?

Určitě mě ten gól těšil. Každý gól, který útočník dá, potěší. Takže i já jsem za to rád a snad mi to tam bude padat i dál.

Vy jste hrál i proti Jablonci, kdy jste dostali čtyři góly. Až takovou nadílku jste si ale prý nezasloužili, prý to byla docela vyrovnaná partie?

My jsme dostali hodně blbé góly. Většinou po našich chybách. Hlavně ten třetí gól, kdy jsme odvrátili roh, ale nezůstali jsme u hráčů a vyběhli ven, jenže míč se tam vrátil a na zadní tyči byli hned dva hráči Jablonce úplně volní. To se nám nesmí stávat. Podobně to bylo i při čtvrtém gólu, kdy jsme zbytečně rozehráli roh nakrátko, nepovedl se nám centr a z protiútoku jsme dostali gól na 4:0. My si ty góly víceméně zavinili sami, na 0:4 náš výkon podle mého názoru nebyl.

Den nato proti Bohemians už to bylo z vaší strany lepší?

Bylo to lepší výsledkově, nevím ale, jak moc herně… Byl to druhý zápas ve dvou dnech, takže nějaká ta únava tam byla, nicméně v přípravě se s tím musíme poprat. Remíza 1:1 nebyla špatná, přesto si myslím, že jsme mohli těch 1:0 udržet a vyhrát. Bylo by to příjemnější.

Co středeční zápas v Třeboni? Byl to spíš tréninkový zápas?

Neřekl bych, že jen tréninkový. Byl to další přípravný zápas a v přípravě každý zápas je důležitý. A když je budeme vyhrávat, tím líp.

Zmínil jste důležitost každého zápasu – a pro vás možná je ta důležitost dvojnásobná, protože po všech těch vašich zdravotních peripetiích, kdy o vás fanoušci na svém webu píšou, že jste snad z procelánu, určitě chcete trenéry přesvědčit, že patříte do užšího kádru. Je to tak?

Je. Mně se vždycky na konci přípravy, anebo i v průběhu sezony, něco přihodilo a pak jsem se z toho pokaždé hrozně dlouho dostával. Takže taková nějaká pověst už zřejmě o mně koluje. Doufám ale, že to tentokráte nepotvrdím, že budu zdravotně v pořádku a že budu moci pravidelně nastupovat. A třeba dávat i nějaké ty góly. A nejen v přípravě, ale i v lize.

Minulý víkend jste hráli v Tipsportlize v hodně pozměněném složení, neboť trenéři v každém zápase testovali spoustu zahraničních hráčů. Cítíte, že boj o místo v sestavě by tím mohl i pro vás být ještě nesnadnější?

Ale tak to ve fotbale je, s tím nic nenadělám. Ta konkurence je důležitá a potřebná, aby si člověk nemyslel, že má místo jisté. Konkurence musí být a čím hráčů na každý post bude víc, tím líp. Ta snaha se prosadit totiž bude ještě větší.

Jenže to, jak vy asi sám nejlíp víte, musí být člověk zdravý a plný síly…

Přesně tak. A já, což musím zaklepat, teď úplně v pořádku jsem. Všechno zatím drží a doufám, že mi to vydrží až do sezony a že mě teď v nejbližší době nic nepotká.

Takže se těšíte i na zbytek zimní přípravy a poté i na ligu?

Samozřejmě, že se na ligu hrozně moc těším. Jak říkáte, teď jsem toho moc neodehrál a byl dlouho zraněný. Když mi zdraví vydrží, tak doufám, že trenéra přesvědčím a že budu hrát.

Jste zatím jediným střelcem týmu v letošním roce. Trefíte se i proti Žižkovu?

Budu se snažit. Rád bych v každém zápase dal gól. Je to o tom, abych se do těch šancí nutil, abych v tom vápně byl. Určitě se to budu snažit i teď proti Žižkovu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář