Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Otevření dětského hřiště

Ve středu, 1.června 2011, bude v 17:00 hod. předáno našim dětem dětské hřiště, nově vybudované ve víceúčelovém sportovním a dětském areálu v Kamenném Újezdu. Symbolicky to bude k mezinárodnímu dni dětí, který připadá právě na tento den.

Myšlenka vybudovat dětské hřiště ve sportovním areálu, kde je v naší obci největší koncentrace dětí, vznikla před třemi lety, v roce 2008, kdy jsme začali uvažovat o rekonstrukci nejen travnaté plochy fotbalového hřiště, ale i o rekonstrukci celého sportovního areálu. K této myšlence nás vedla dlouholetá zkušenost při práci s dětmi ( především ve fotbalovém a tenisovém oddíle ). Zatímco se po hřišti proháněli naše malé fotbalové a tenisové naděje, jejich sourozenci se za zábradlím či plotem nudili. Počínaje 1.červnem 2011 budou mít o zábavu postaráno - budou moci využít nové prvky dětského hřiště !!!

Realizace naší myšlenky na přestavbu areálu se nerodila lehce.

Po projektových přípravách v roce 2008 se nám o rok později, v roce 2009 podařilo zrealizovat výše zmíněnou rekonstrukci fotbalového hřiště, které jsme slavnostně otevřeli v srpnu 2010. Ihned poté jsme se pustili do příprav dalších částí rekonstrukce a výstavby nového areálu.

V roce 2011 se nám podařilo provést rekonstrukci oplocení celého sportovního areálu, včetně tenisových kurtů, vybudovat v areálu parkoviště, těsně před dokončením je výstavba pískových kurtů na nohejbal, volejbal ( 2 kurty ) a hřiště na velmi žádaný a populární plážový volejbal ( 1 kurt ).  

Výstavbou dětského hřiště se nám podařilo zkompletovat naši myšlenku, jejíž hlavním cílem bylo vytvořit z fotbalového a tenisového hřiště víceúčelový sportovní a dětský areál, který bude sloužit všem občanům obce Kamenný Újezd. Najdou v něm velmi dobré podmínky nejen aktivní sportovci, ale mohou zde trávit volný čas i rodiny s dětmi. 

Toto vše se nám podařilo dokončit symbolicky v roce, ve kterém slavíme 85 výročí založení fotbalu v Kamenném Újezdu ( 1926 ) a k tomuto výročí nám přijede 18.září 2011 popřát svou účastí i slavná AMFORA Praha. Byla tu již před 10 lety ( 2001 ), tentokrát přijede do nového !

Posoudit, jestli se nám to povedlo nebo ne, mohou především občané Kamenného Újezdu a jejich malé ratolesti, ale i sportovci, rodiče sportovců a fandové týmů, které v našem areálu hrají fotbalové, tenisové a nohejbalové soutěže. My jsme se snažili udělat v naší obci něco nového, hezkého a atraktivního. Věříme, že se nám to povedlo.

Za to vše patří poděkování obci Kamenný Újezd, Českomoravskému fotbalovému svazu, sponzorům, všem firmám, které se na realizaci myšlenky podílely a především všem členům TJ Sokol Kamenný Újezd a rodičům, kteří přiložili ruku k dílu a v rámci brigád odvedli spoustu práce a tím výrazně snížili náklady na provedené práce.

Za TJ Sokol Kamenný Újezd, Jiří Vaník - hospodář organizace

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář