Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Wroclaw Trophy 2015

30. 7. 2015

Fotbalisté Kamenného Újezdu na Wroclaw Trophy 2015

 

V době fotbalových prázdnin se ve dnech 9. – 12. července 2015 zúčastnily dva naše týmy mezinárodního fotbalového turnaje Wroclaw Trophy v Polsku. Porovnat své fotbalové umění s týmy z ostatních evropských zemí měli možnost naši hráči st. přípravky (U9) a dorostu (U19).

 

Turnaj Wroclaw Trophy pořádalo město Wroclaw, dolnoslezský fotbalový svaz a MKS Parasol. Klání se zúčastnilo 201 týmů z 18 evropských zemí. Utkání se hrála na hřištích olympijské sportovního komplexu, který se rozkládá nedaleko městského centra a během EURA 2012 zde trénovala reprezentace České republiky. Za návštěvu nepochybně stálo historické centrum města Wroclaw, kde se také uskutečnilo slavnostní zahájení celého turnaje.  Děti ze st. přípravky měli možnost v přestávkách bohatého fotbalového programu navštívit místní  ZOO, s nádherným obřím akváriem a také herní park s dinosaury.

V pátek a sobotu, oba naše týmy hrály kvalifikační zápasy v jednotlivých skupinách. St. přípravka se postupně střetla s týmy Quick Mix Strzelinianka (PL) 12 : 1, KS Talent Boleslawiec (PL) 0 : 4 a FK Dunav (SRB) 2 : 3. S jedním vítězstvím a dvěma prohrami obsadila ve skupině třetí místo. Dorostenci měli ve skupině FK Luhačovice (ČR) 0 : 2, Forza Wroclaw (PL) 3 : 1, KS Barycz Milcz (PL) 0 : 1 a Zaglebie Walbrzich (PL) 3 : 0. A s dvěma výhrami a dvěma prohrami skončili ve skupině též na třetím místě.

V neděli se přípravka zúčastnila vyřazovacích bojů týmů ze třetích míst a hrála o Chellenge Cup. Dorostenci zabojovali o konečné pořadí v Lany Cupu.

Dorostenci v semifinále podlehli týmu FK Bílina (ČR) 0 : 2 a zahráli si tak o třetí místo, kde porazili 1:0 polský tým Forza Wrocław.

Přípravka ve čtvrtfinále porazila polský tým  AFK Gmina Czernica 6:1, v semifinále zvítězila 5:0 nad dalším polským týmem KS Bystrzyca Katy Wroclawskie. Ve finále jsme hráli s domácím týmem MKS Parasol Wroclaw. V napínavém  a  fotbalově velmi kvalitním utkání jsme nakonec zvítězili až po penaltovém rozstřelu  2 : 1. Dětem tak zůstane v paměti vítězství v poháru Challenge Cup a také závěrečné dekorování vítěze ve stylu ligy mistrů.  Po předání medailí a poháru tak zazněla česká hymna. A věřím, že možná jedno oko nezůstalo suché. Bylo to krásné a důstojné zakončení naší účasti na této akci, kde naši fotbalisté dobře a slušně reprezentovali naši obec Kamenný Újezd a také Jihočeský kraj.

Na závěr se sluší poděkovat sponzorům, bez kterých by nebylo možné se takovéto akce zúčastnit. Finančně nás podpořili: Jihočeský kraj, LUMEN, Sviták, Autovrakoviště Kosov, Klempířství SH&RP METAL s.r.o. a obec Kamenný Újezd. Děkujeme!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář