Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Turnaj hráčů nad 35 let - 26.7.2014

27. 7. 2014

V sobotu 26.7.2014 se za krásného počasí na krásném trávníku v Kamenném Újezdu uskutečnil další ročník tradičního turnaje týmů nad 35 let.

Stejně jako v loňském roce se jej zúčastnily týmy Sokola Římov, SK Včelná, výběr Jiřího Vaníka a pořádajícího Sokola Kamenný Újezd.  

V prvním semifinálovém utkání se střetli fotbalisté Sokola Kamenný Újezd a Sokola Římov. Po vcelku jednoznačném průběhu vyhráli domácí matadoři 4:0 a stali se prvními finalisty.

Do druhého zápasu nastoupili fotbalisté SK Včelná proti výběru Jiřího Vaníka. Toto utkání slibovalo vyrovnanější průběh.Hráče výběru poslal již v 5 min. do vedení bývalý kameňácký hráč a trenér Milan Frnka - 1:0. Poté přišly dvě obrovské šance včelenských fotbalistů, ale ani jednou netrefili branku. V dalších šancích obou týmu se vyznamenali oba brankáři, na straně výběru Vlasta Otava (dlouholetý brankář Kameňáku) a na straně Včelné Pepa Šlinc.

Podruhé udeřil výběr ve 24 min., kdy důrazný útočník Pavel Vobr (hrával za K.Újezd v mládežnických týmech) přetlačil včelenského obránce a dopravil míč do branky Včelné - 2:0 !

Ve druhém poločase hráči výběru s přehledem kontrolovali hru a když už se dostali hosté ke střele, tak skvěle zakročil brankář Otava. Poté měli dva přímé kopy zpoza vápna hráči výběru, první (Milan Frnka) šel nad, ten druhý zahrával Roman Haňur a provedl to precizně ! Trefil krásně šibenici Šlincovy branky a zvýšil vedení výběru na 3:0 .

Včelenským se podařilo zkorigovat stav v 58 min., kdy se trefil dalekonosnou střelou Jirka Čaloun - 3:1 . Tímto výsledkem také utkání skončilo a do finále postoupil výběr Jiřího Vaníka.

Zápas o 3.místo měl jednoznačný průběh, když se Včelná dostala do vedení 3:0. Pak se Římovští vrátili do utkání a snížili na 3:2. Včelná ale nakonec drama nedopustila a dalšími třemi góly rozhodla zápas o 3.místo ve svůj prospěch - 6:2.

Pak už přišlo na řadu finálové utkání. Stejně jako před rokem do něj nastoupili domácí fotbalisté Sokola Kamenný Újezd a fotbalisté výběru Jiřího Vaníka. V roce 2013 se radovali fotbalisté Sokola a proto jim měl výběr co vracet.

Od první minuty se hrál líbivý fotbal na obou stranách. Hráči výběru se rychle ujali vedení, když se v 9 min. trefil svou levačkou Milan Frnka, který vymetl šibenici Kořínkovy branky - 1:0 pro výběr. Poté přiváděl k zoufalství domácí fotbalisty brankář výběru Marek Nerud - dlouholetý brankář Novosedel nad Nežárkou, bydlící v Kamenném Újezdu. Bravurně zlikvidoval 4 šance fotbalistů Sokola a svůj tým výrazně podržel. Po těchto neproměněných šancích podnikli hráči výběru ve 25 min. rychlý protiútok, Milan Frnka zatáhl mič po levé straně a opět nechal promluvit svou "zlatou" levačku - přetaženým centrem našel Pavla Vobra, který střelou podél vybíhajícího Kořínka zvýšil vedení výběru na 2:0 ! Takto skončil i první poločas.

Poté proběhla na střídačce Sokola doslova a do písmene pravá nefalšovaná bouřka ! Trenér Michal Beneš láteřil a tepal své hráče tak důrazně, že se někteří z nich až rozplakali (jmenovat je, by nebylo slušné) ! A tato scénka přinesla své ovoce. Hráči Sokola svého soupeře od první minuty druhého poločasu přitlačili na jeho polovinu, ale jejich snaha opět ztroskotávala na výborném brankáři výběru. Ve 35 min. podali vysmátí a v klidu hrající fotbalisté výběru hráčům Sokola pomocnou ruku ! Střelu Milana Svobodného, která mířila daleko vedle (pravděpodobně by atakovala rohový praporek!), jeden z obránců výběru (po zápase se přiznal k tomu, že mu kluků ze Sokola bylo líto) nasměroval za záda Marka Neruda. - 2:1 pro výběr.

To domácí ještě více nabudilo, ale takticky a s přehledem hrající výběr už jim vyrovnat nedovolil (i když si to 97 z 98 platících diváků moc přálo). Konečný výsledek tedy vypadal následovně :

SOKOL KAMENNÝ ÚJEZD - VÝBĚR JIŘÍHO VANÍKA 1 : 2 !!!

KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE :

1.místo : Výběr Jiřího Vaníka

2.místo : Sokol Kamenný Újezd

3.místo : SK Včelná

4.místo : Sokol Římov

Sestava vítězného týmu :

Brankáři : Vlasta Otava, Marek Nerud

Obránci : Adam Šauer, Míra Krátký, Honza Tácha, Robert Krepl, Jiří Vaník

Záložníci : Milan Frnka, Roman Haňur, Robert Crkva, Martin Fousek, Luděk Honsa

Útočníci : Jaromír Had, Pavel Vobr, Michal Svobodný

Manažer : Honza Bednář (jediný platící fanda, který fandil výběru !!!)

Zvláštní poděkování patří rozhodčímu Vaškovi Kloudovi, který odřídil všechna utkání ! 

A také organizátorovi turnaje Michalovi Benešovi, který turnaj perfektně připravil !

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář